Formula Biden încă nu funcționează (2024)

Cu 138 de zile înainte de cele mai relevante alegeri dintre toate, în acest an al tuturor evenimentelor electorale, există tendințe contradictorii.

Sondajelenaționale dau egalitate totală: în ultimele șase efectuate, două dau egalitate(49/49, NPR/PBS/Marist; 45/45, Daily Kos/Civiqs), două îi acordă un mic avantajlui Biden (46/ 44, Yahoo 44 /43, Morning Consult), alte două îi oferă lui Trumpun mic avantaj (41/39, Reuters/Ipsos; 50/49, CBS News), scrie Diario de Noticias.

Dar, dacă ne uităm la statele decisive,situația este foarte diferită: Trump este în frunte în toate, în unele cazurisemnificativ. Doar în Wisconsin (+0,1%) și Michigan (+0,3%) aceste diferențepar nesemnificative. În Pennsylvania este redusă, dar deja relevantă (+2,3%).În Arizona (+4,6%), Georgia (+4,8%), Nevada (+5,3%) și Carolina de Nord(+5,3%), avansul lui Trump începe să pară greu de inversat.

Ce merge prost în campania lui Biden?

Una dintre explicațiile campaniei Biden pentruceea ce nu se întâmplă va fi responsabilitatea presei de a se concentra preamult pe problemele lui Trump, nedezvoltând ceea ce președintele Biden ar puteaface bine.

Chiar dacă are un sâmbure de adevăr, estedeparte de a putea servi drept scuză pentru un posibil eșec în realegerea luiBiden.

TJ Ducklo, consultant senior pentru campaniaBiden, a răbufnit într-o postare pe X: "Președintele tocmai a vorbit cuaproximativ 1.000 de alegători, majoritatea negri, din Philadelphia despreriscurile enorme în aceste alegeri. @MSNBC @CNN și alții nu au arătat acestlucru. În schimb, mai multă acoperire despre un proces care afectează o singurăpersoană: Trump. Apoi ei vor întreba: de ce mesajul tău nu este difuzat?"

Ducklo a preferat să vadă în mass-media oprezentare a felului în care ca arăta președinția lui Trump, nu atât folcloruljudiciar din jurul fostului președinte: "Procesele lui Donald Trump nuafectează oameni adevărați. Ele îl afectează pe Donald Trump. Politicile saleoribile, draconice și periculoase au impact asupra alegătorilor. Prezentațiacest lucru. Nu mai arătați sondaje și procese".

Aliații lui Biden cred că jurnaliștii nu știucum să se ridice la nivelul momentului. Aceștia ne acuză că preferăm să vorbimdespre cursele de cai (procesele lui Trump), ignorând pericolul real alapariției fascismului în America.

Încă o dată: a rămâne blocat în aceastăplângere nu va rezolva nimic. Schimbarea în tabăra lui Biden trebuie să vinădin altă parte.

Kate Bedingfield, strateg de comunicare încampania lui Biden din 2020, primul său director de comunicare la Casa Albăînainte de a părăsi funcția anul trecut, admite că "Biden poate și trebuiesă fie criticat atunci când este justificat". Dar atrage atenția asupraechivalenței false pe care o identifică adesea în acoperirea celor douăcampanii: "Văd adesea erori punctuale ale lui Biden care sunt prezentatecu aceeași intensitate ca, de exemplu, o declarație a lui Trump despre cum arsubmina Constituția. Aceste două lucruri nu sunt comparabile și nu cred că esteo declarație partizană să spun asta".

Ceva se schimbă în Florida

Nu totul este rău în perspectivele lui Bidenîmpotriva lui Trump pentru luna noiembrie.

Florida - care, împreună cu Ohio și Iowa, aîncetat să mai fie inclusă în "statele nehotărâte" începând din 2020,atât de solid a fost avantajul republican în aceste trei state - pare să revinăîn tabăra statelor competitive.

În 2020, Trump l-a învins pe Biden în"sunshine state" cu 370 de mii de voturi (51/48). Dar Ron de Santis afost reales guvernator în 2022 cu un incredibil 20% (59/39) față de candidatuldemocrat Charlie Christ (în mod straniu, un fost republican) la o diferență deun milion și jumătate de voturi.

Chiar și democrații păreau să fi renunțat laFlorida ca posibilă cale către o victorie Biden în luna noiembrie. Se pare căîn ultimele sondaje efectuate există semne potrivit cărora situația s-ar puteasă nu fie chiar așa.

În 2000, Florida a fost centrul disputei votcu vot dintre Bush fiul și Al Gore. Patru ani mai târziu, Bush l-a învins înmod clar pe Kerry în acest stat. Obama, în 2008 și apoi în 2012, a câștigat cumici diferențe în Florida: cu 180 de mii de voturi mai mult decât senatorulMcCain, cu doar 70 de mii mai mult decât guvernatorul Romney.

"Reculul" republican în"sunshine state" a venit odată cu Trump: Donald a învins-o pe Hillaryîn Florida cu 110 mii de voturi (2016) și l-a învins pe Biden cu 370 mii devoturi (2020).

Ce s-ar putea schimba electoral în Florida în2024?

Mai multe lucruri. O oarecare pierdere amagiei electorale pentru Ron de Santis (candidatul la președinție eșuat) înpropriul său stat.

Sectoarele din stat care susțin măsurielectorale la nivelul statelor, care ar consacra dreptul la avort și arlegaliza canabisul pentru uz recreațional -- ceea ce ar putea consolidaadeziunea la urne a democraților în cadrul statului. Există, de asem*nea,avantajul în creștere al președintelui Biden în rândul alegătorilor maivârstnic, un grup demografic important din stat.

Chiar și așa, încă pare un "longshot" să pariezi pe o victorie a lui Biden în Florida în noiembrie.Sondajul Florida Atlantic University/Mainstreet Research îi dă lui Trump unavans de patru puncte (46/42) și același sondaj i-a oferit un avantaj mai multdecât dublu republicanului (51/42) cu o luna mai devreme, notează GermanoAlmeida, specialist în politică internațională.

Sursa: RADOR RADIO ROMÂNIA

Formula Biden încă nu funcționează (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terence Hammes MD

Last Updated:

Views: 6363

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terence Hammes MD

Birthday: 1992-04-11

Address: Suite 408 9446 Mercy Mews, West Roxie, CT 04904

Phone: +50312511349175

Job: Product Consulting Liaison

Hobby: Jogging, Motor sports, Nordic skating, Jigsaw puzzles, Bird watching, Nordic skating, Sculpting

Introduction: My name is Terence Hammes MD, I am a inexpensive, energetic, jolly, faithful, cheerful, proud, rich person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.